Een warme, gezellige atmosfeer dat is kenmerkend voor het hart van elke woning. Vaak is de eetkamer zo’n plek, een plek waar je graag je vrienden en familie ontvangt voor een gezellig samenzijn. Waar je de dag begint met een ontbijtje en afsluit met een goed diner of een gezellige borrel. Kan jouw eetkamer nog wel wat liefde gebruiken? Dan vertellen wij je graag hoe je met een aantal simpele aanpassingen die gezelligheid creëert.  

Bezoek een woonwinkel

Je weet nog niet goed wat je wil? Dan is het de hoogste tijd om wat inspiratie op te doen voor de make-over van je eetkamer. Bezoek eens verschillende woonwinkels. In een woonwinkel staan vaak verschillende opstellingen met stijlvolle meubels, volledig aangekleed met accessoires. Bekijk wat je mooi vindt en welke stijl je aanspreekt. Let ook alvast op de prijzen, zodat je een inschatting kan maken wat er wel en niet binnen je budget past.

Heb je al een beeld van hoe jouw eetkamer eruit moet komen te zien? Dan is het handig om advies te vragen aan de verkopers. Zij kunnen je vaak verder helpen met het vinden van de juiste meubels, stoffen, kleuren en bijpassende accessoires.

Eetkamer gezellige sfeer setting - De Jager Living

Kies de juiste meubels

Ga je voor nieuw meubilair? Dan is het belangrijk om te weten dat elke stijl zijn eigen sfeer creëert. Wil je de look van je eettafel bijvoorbeeld modern maken? Kies dan voor strakke lijnen en meubels in lichte kleuren. Ga je liever voor een industriële look? Dan zijn er veel tafels beschikbaar met zwarte onderstellen. Of ga voor Scandinavisch met een volledig houten tafel. Rechthoek, rond en ovaal. Wat past er in jouw interieur?

De eettafel is gekozen, dan is de verleiding groot om ook nieuwe stoelen aan te schaffen. Bekijk welke stoelen je aandacht trekken. Ga ook vooral even zitten om het comfort van de stoel te ervaren. Is de stoel helemaal naar wens of wil het liever in een ander kleurtje? Vaak is er veel mogelijk qua bekleding. Ook daarvoor kan je het beste een adviseur aan de mouw trekken voor meer informatie.

Kies de juiste accessoires

Na het kiezen van de meubels, kan je beginnen met de aankleding. De meeste mensen denken bij accessoires alleen aan kussens, maar er is veel meer dan dat. Je kunt bijvoorbeeld een mooie plaid gebruiken om de stoelen mee op te leuken of je kunt een vloerkleed, fotolijsten en andere decoratieve elementen toevoegen. Probeer verschillende combinaties uit en kijk wat het beste bij je eettafel past.

Maak het gezellig

Tot slot, als je de juiste accessoires en meubels hebt gekozen om je eettafel gezellig te maken, kun je beginnen met het toevoegen van sfeermakers. Denk aan (geur)kaarsen, warme lichtbronnen of een mooie bos bloemen op tafel die een warme en gezellige sfeer creëren.

Met een beetje hulp en de juiste accessoires, kun je van je eettafel een gezellige plek maken. Begin met het veranderen van meubels en accessoires om een fijne atmosfeer te creëren, en voeg daarna sfeermakers toe voor dat extra warme gevoel. Met de juiste aanpassingen kun je van je eettafel weer een heerlijke plek maken. Wij helpen je daar graag bij. Kom eens een kijkje nemen in onze woonwinkel in Beek! En ervaar zelf hoe jouw eetkamer er uit kan zien.